lauantai 11. joulukuuta 2010

Terveys ja koulutus


Lapset, nuoret,terveys,ja koulutus ovat säästöjen kohteena
Miten valtavat säästötarpeet ovat syntyneet ----ei siksi, että hallitus ja eduskunta olisivat eläneet yli varojensa,vaan siksi, että ihmisten äänestäjien rahoilla on pelastettu talousjärjestelmää yritystoiminnassa aiheutettujen kriisien seurauksilta. Taas kerran tavalliset veronmaksajat kiristävät vyötä ja maksavat muiden aiheuttamia menetyksiä.
Kapitalistiselle talousjärjestelmälle ei liene hyvää vaihtoehtoa ainakaan lyhyellä tähtäimellä.
Tämä nerokas järjestelmä voisi kehittää menetelmät, joilla erityisesti "rahapeliyrittäjien " riskit kohdistettaisiin pelaajiin. Valtioiden eli tuloveron ja alv-verojen maksajien ei tarvitsisi aina maksaa pelurien tappioita.
Saksalaiset ja ranskalaiset pankit ja ilmeisesti muutkin lainasivat korkealla korolla sairaalle Kreikalle rahaa. Kun vapaalle markkinataloudelle oikeudenmukainen konkurssi uhkasi , oikeastaan pankkeja, niin riskit siirrettiin EU-maille, kymmeniä tai satoja miljardeja €. Pankit , jotka mahdollistivat luottokevottoman lainoituksen ,saavat ilmeisesti vanhoista lainoista edelleen kohtuuttomia korkoja ja voivat nyt hyvin.
Koko järjestelmä oli kaatumassa.
Järjestelmä, joka pysyy pystyssä, ottamalla toistuvasti rahaa kaikkein köyhimpien  taskusta, saakin kaatua.
Toinen vaihtoehto voisi olla , että  parhaat pelurit ja oikeat asiantuntijat palkattaisiin paljastamaan riskit ja kohdistamaan ne pelaajille , valtioiden tuista hyötyjille.
Tämä pitäisi tehdä kerrankin, ennenkuin ollaan taas tilanteessa:
Valtion tulee tukea pankkeja ja yrityksiä, ettei koko järjestelmä kaatuisi
emeritus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti